BEZ GRANICA SA ANDREJEM

 

/ PUTOPIS / 25 MINUTA / TELEVIZIJA N1 / ESCAPE PRODUCTION 2017 /  

 

Kroz objektiv kamere avanturista i pustolov Andrej Maričić istražuje najzabačenije delove planete, stiče nove prijatelje i upoznaje ih živeći sa njima. Traga za retkim biljnim i životinjskim vrstama, posećuje predele od kojih zastaje dah, ali i one opasne i manje privlačne u koje retko ko zalazi. U stalnoj potrazi za odgovorima, Andrej vas vodi kroz njegov svet, svet BEZ GRANICA.

 

 

 

EPIZODE SERIJALA

 

FILIPINSKI VREMEPLOV   Iako su više od 300 godina bili španska kolonija, njihov uticaj gotovo je isčezao i zamenjen je američkim, naročito nakon Drugog svetskog rata. Zvanični jezik u zemlji je filipinski, dok čak 70% populacije govori engleski.

 

 

MANILSKA FAVELA S jedne strane oblakoderi i poslovni deo grada a odmah preko reke siromaštvo i život u favelama.

 

 

MESEČEVA DOLINA    Pinatubo je jedan od najpoznatijih aktivnih vulkana na svetu, a 15. juna 1991 godine na njemu je zabeležena druga po veličini vulkanska erupcija u XX veku. Naselja su zabranjena ali tu su Ajte, najstarija domorodačka plemena arhipelaga, koja žive u manjim grupama u nepristupačnim planinskim predelima oko vulkana.

 

 

ŽIVOT SA VULKANOM San Isidro je malo ribarsko selo na jezeru Taal, u podnožju istoimenog aktivnog vulkana. Iako su životi par hiljada stanovnika svakog dana u opasnosti od potencijalne erupcije, oni jednostavno nemaju izbor, pa koriste sve raspoložive resurse kako bi preživeli.

 

 

ŠPANSKI BISER FILIPINA Osnovan u XVI veku, Vigan je gradić koji se od 1999-te godine nalazi na UNESKOVOJ listi svetske kulturne baštine i najbolje je očuvan grad iz španskog kolonijalnog perioda u čitavoj Aziji.

 

 

TAJNE VISEĆIH KOVČEGA U planinskim provincijama filipinskih Kordiljera među domorodačkim plemenima postoji tradicija sahranjivanja mrtvih u kovčege visoko iznad zemlje na nepristupačne litice. Međutim, kovčezi su samo metar dugački . . .

 

 

ZELENO PARČE RAJA Sela u Planinskoj provinciji filipinskih Kordiljera poznata su po pirinčanim terasama koje oduzimaju dah. Sve su pod UNESCO zaštitom i smatraju se najstarijom građevinom na Filipinima, i pravim poljoprivrednim remek delom, jer su stvorene ljudskom rukom pre više od 2000 godina.

 

primi sui motori con e-max